Thursday, 23 October 2014

Balik Putrajaya Sempena Hari Keluarga

Dalam post kali ini aku nak cerita tentang peristiwa semasa aku nak balik putrajaya sempena hari keluarga chek mah 2014.

Aku tunggu bas dekat bas stop depan risda Marang. Bas yg aku ambil ni dia bertolak sepatutnya dari Kuala Terengganu pukul 10.30mlm. Jadi sampai di Marang ni pukul 11.10mlm. 40 minit juga tu kn? Padahal dlm 20km je. Tp mngkn ada masalah sdkt kot tu yg dia lmbt. Aku sempat berbual dengan seorg mak cik yg mpunyai anak yg comel. Dia berkata "mmg sokmo kalo bas pukul 10 stgh dr KT sapa sini kul 11".  So, sapa yg tngu bas di hdpn risda Mrg. Angrn 30minit la bas akn smpai dr Kuala Terengganu ea.

Pukul 2 lebih tgh malam tu bas berhenti dekat kedai makan cherating. Kedai mkn ni mmg laku la sbb smua bas berhenti dkt sni. Dari apa yg aku perhatikan sebagai balasan  drebar bas dapat makan percuma. Nampak x permainan disitu? Haha. Tp xpela, kita sebagai penumpang xde rugi papepn. Lgpn kdai mkn ni selesa la juga.

Dengan perut yg lapar aku order mee celup. Perhh.. mmg sdp mkn mee celup tgh malam..mables fabuloso. Haha.. mmg licin aku mkn.. sekali bila check dalam wallet ada RM3.00 je.. haha. Tersentap dibuatnya.. kalu la blh ingn ku undurkan masa. Haha..tp selamat la aku ada duit simpanan dalam beg laptop aku yg berada dalam bas. Masalah terbaru pula camne aku nak pergi ambil duit aku dalam bas tu. Kalu aku main pergi, aku takut tauke tu ingt aku nak lari menjerit ke,sound aku ke .. xke malu tuu ..haha. jd aku beranikan diri pergi ke kaunter seleps line clear aku kata kat akk tu yang aku ttngl wallet dkt bas sambil membuat muka org kaya & mnunjuk2 samsung mega utk buat dia xwas2 dgn aku.  Bila dia kata okey, teruslah aku pergi ambil duit n & bayar.

Lepas perut kyg apa lg smbng tido la. Aku nak turun di terminal Putrajaya. Sekali sedar berada di terminal kajang daaa.. haha.. itu sedar pn sbb slps dikejutkan oleh pak cik drebar. Huhu. Itulah kelemahan aku. Kalau da tido dlm bas mmg akn tlajak sokmo!

No comments:

Post a Comment